SEO Uyumlu Makale Nasıl Hazırlanmalıdır?

Arama motorlarında içeriğin okuyucu tarafından daha kolay bir şekilde bulunması için yazılan makalelerin SEO uyumlu olması gerekir. Ancak bu uyuma tabi olan makaleler Google gibi arama motorlarında üst sıraya çıkabilecek ve daha çok okunabilecektir.  SEO uyumlu makale yazılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Şayet bu kurallara uyulmaz ise yazı SEO uyumlu kabul edilemez. Ancak kurallara uyulması durumunda da arama motorlarında üst sırada olmanız kaçınılmaz bir son olacaktır. Bilinen en iyi SEO firmaları: seosozluk.com, q5digital.com, http://www.digitouch.com.tr/

seo-uyumlu-makale

Görsel Kaynağı: DepositPhotos

SEO uyumu için dikkat edilmesi gerekenler:

SEO uyumu yakalanmak istenirken makaledeki anlam bütünlüğü de kaybedilmemelidir. Yazım biçimi, meta açıklaması, anahtar kelime uygunluğu gibi bilgiler SEO uyumlu olduğunda bile henüz yapılması gerekenler bitmemiştir. Kullanıcıya faydalı olan makaleleri Google seçerken oldukça titiz davranıyor. Özellikle bir insan gibi zekâsı olduğunu bile varsayabilirsiniz. Bu nedenle makale hem şekil hem de içerik bakımından SEO uyumu taşımalı.

SEO uyumu taşıyan ancak anlamsız olan makaleler Google tarafından hemen tespit edilir. Bir kullanıcının SEO uyumlu olan makalenize tıklaması ve anlamsız olması sonucunda hemen çıkış yapması Google tarafından tespit edilir ve makalenizin SEO uyumu bu şekilde işinize yaramamış olur ve siteniz için daha kötü sonuçlar doğurur.

SEO denildiğinde en önemli husus içeriklerin özgün olarak hazırlanmasıdır. Google siteleri düzenli olarak tarar ve kopya içerik olması durumunda bunu anında tespit edebilir. Üst sıralarda yer almak yerine aşağı sıralara çekilmek istemiyorsanız makaleleriniz tamamını özgün şekilde yazın.

Meta tag, title ve de açıklama kısımları ile URL yapınızın yazınızın daha çok okunması için oldukça büyük önemi vardır. Arama motorlarına ilgili anahtar kelimelere sahip yazılarınızın olduğunu bildirmenin bir yolu bu bilgileri tam ve uygun şekilde doldurmanızdır.

Title kısmı tarayıcı sekmesinde kısa ve öz şekilde görünen yazı olduğundan faydalı bilgi içermelidir. URL yapınız sayfanızın teknik boyutta diğer sayfalara hangi yapılar ile bağlandığını açıklar. Başlıkların iyi şekilde doldurulmasının gerekmesinin nedeni ise kullanıcıların sitelere girmeden önce tarayıcıdaki başlıkları incelemeleridir. Dikkat çekmek ve onlara istedikleri bilgiyi veren bir başlık olması bu nedenle önemlidir.

Başlığınızın en az 3 ve en fazla da 5 kelimeden oluşmasına önem gösterin. Makale konusu ile tamamen örtüşen bir başlık bulun. 60 karakteri geçmeyen bir başlık hazırlayın.

Anahtar kelimeler SEO uyumlu makaleler için oldukça önemli. Yazının ilk paragrafı özellikle anahtar kelime açısından zengin olmalı ve diğer anahtar kelimeler de yazı içerisinde orantılı şekilde dağıtılmalıdır.

Yazılacak olan makalenin çok uzun olması okuyucuyu sıkacaktır. Bu nedenle 300-600 kelimeden oluşan makaleler ideal olacaktır.

Makalede yazı kadar görseller de önem taşır. Görselin muhakkak yazı ile alakalı olması gerekir ve görsel ismi de yazı ile alakalı mümkünse anahtar kelimelerden oluşmalıdır.

Yazı başlıkları H1 başlık olarak kullanılmalı açıklama kısmı H2 ve alt başlıklar ise H3 olarak kullanılması uygundur. Başlıklar hem yazıyı sıkıcı olmaktan kurtarır hem de okuyucuya aradığı bilginin nerede olduğunu göstererek onun işini kolaylaştırır.

URL kısmı ise anahtar kelimenin muhakkak geçirilmesi gereken bir kısım. URL ayarı yapılırsa makale adınız görünecek ancak yapılmadığı takdirde sadece rakamlar görünecektir.

Unutulmamalıdır ki makaleler her ne kadar okunma oranının yüksek olması için SEO uyumu gözetilerek yazılırsa yazılsın önemli olan nokta okuyucuya makaleyi sevdirmektir. Okuyucuya faydalı ve onun isteğine uygun bir makale ona yardımcı olacak ve bu durum da Google tarafından tespit edilerek size iyi olarak dönecektir. Aksi halde ‘’ Bounce Rate’’ yani çabuk çıkma oranı ile eğer okuyucu sitenizde yaralı bir bilgi bulamadığında çabuk çıkarsa Google bunu tespit eder ve sitenizi geri sıralara atar.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir Ben Timur Demir, 1991 Muğla doğumluyum. Evliyim ve Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşıyorum. 2013 yılından bu yana blog yazarlığı ve son 1 yıldır blog danışmanlığı yapıyorum. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap