Antispam Bee: WordPress Spam Yorumlara Son

WordPress kullanan birçok kişinin belalısı haline gelebilen "Spam" yani "Gereksiz" mesajları engellemek için site yöneticileri çeşitli tekniklere başvurmaktadır. Bunlardan en bilineni hiç kuşkusuz Akismet adını taşıyan eklentidir. Her ne kadar bu eklenti iyi bir iş çıkarsa bile bazı site yapılandırılmalarında sıkıntı çıkarabilmektedir. Alternatif birçok eklenti bulunmaktadır ve bu eklentilerden en başarılısı Antispam Bee adını taşır.

Bu yazıda sizi yeni bir eklentiyle tanıştırmış olacağım. Bu eklentinin özelliklerine, kurulum aşamalarına ve işe yarayan kullanım ipuçlarına değineceğim. Amacınız gereksiz yorumlardan kurtulmak ise bu eklenti sizin için doğru tercih olabilecektir. Unutmamanız gereken en önemli hususlardan birisi sitedeki eklenti yükünün site hızını etkileyeceğidir. Bu nedenle aynı işi gören birden fazla eklentiyi kullanmamanızı öneririm.

antispam-bee

Antispam Bee Genel Özellikleri

Antispam Bee eklentisinin genel özellikleri arasında kullanıcıların ihtiyaç duyacağı pek çok seçenek bulunmaktadır. Onaylı yorumculara güvenme, Gravatar'ı olan kullanıcılara güvenme, yorum zamanını göz önünde bulundurma, BBCode ile yapılan yorumları doğrudan gereksiz mesaj olarak nitelendirme gibi belli başlı önemli özellikler bulunmaktadır.

✔ Yorum yapanların IP adresini doğrulama,

✔ Düzenli ifadelere dikkat etme,

✔ Daha önce gereksiz mesaj gönderici olarak işaretlenmiş adresleri yerel veritabanlarında tarama,

✔ Kullanılan e-posta adreslerini herkese açık Anti-Spam veritabanları üzerinde tarama,

✔ Gelen gereksiz mesajlara yönelik site yöneticilerini e-posta ile uyarma,

✔ Belirli bir gün geçtikten sonra mevcut gereksiz mesajı silme,

✔ Yollanan mesajların doğrudan silinmesini sağlayacak bir biçimde gereksiz mesaj gönderen kişiyi kara listeye ekleme,

✔ Geri izleme ve ping izleme yorumlarını otomatik olarak gereksiz mesaj kapsamından çıkarma,

✔WordPress panelinde gereksiz mesajlara yönelik istatistikleri görme,

Tüm bu özelliklerin yanında daha birçok kullanışlı özellik bulunmaktadır. Antispam Bee ihtiyaç duyacağınız pek çok gereksiz mesajlarla savaşma özelliğini bir araya getirmiştir. Kullanımı kolay bu eklenti sayesinde gereksiz mesajlarla kolayca başa çıkabilirsiniz.

Antispam Bee eklentisi aktif hale getirdikten sonra eklenti varsayılan ayarlarıyla işe koyulmuş olacaktır. Ayarlar -> Antispam Bee yolunu takip ederek eklentinin ayarlarını gözden geçirebilir ve eklenti ayarlarını uygun gördüğünüz şekilde özelleştirebilirsiniz.

Antispam Bee Eklentisi Kullanmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Antispam Bee eklentisinden en iyi sonuçları klasik WordPress yorumlarını kullandığınız taktirde alabilirsiniz. Eklenti JetPack veya Disqus yorum sisteminde aynı verimlilikte çalışmamaktadır. Bununla birlikte AJAX destekli yorum sistemlerinde çalışmayan bir eklentidir. Sitenizde yorum sistemi olarak bunlardan birisi yer alıyorsa Antispam Bee eklentisi kullanmamalısınız.

Antispam Bee eklentisi bireysel ve ticari kullanım için uygun bir eklentidir. Kullanımı konusunda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Gereksiz mesajlarla mücadele etmek istediğiniz her sitede bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Ekstra ayar gerektirmediğini yeniden hatırlatmalıyım. Eklentiyi etkinleştirdiğiniz andan itibaren eklenti görevini yerine getirmeye başlamaktadır.

Antispam Bee eklentisi hakkında sizinle paylaşabileceğim bilgiler şimdilik bu kadar. Eklentiyi kullanmadan önce kafanıza takılan soruları bana iletebilirsiniz. Yaptığı iş göz önünde bulundurulduğunda fazlasıyla işlevsel olan bu eklentiyi kullanıp kullanmamak tamamen sizin elinizdedir. Akismet gibi güçlü bir alternatif olsa bile Akismet ticari kullanımlarda lisans sıkıntısı çıkarabilen bir eklentidir. Antispam Bee eklentisinin böyle bir sorunu bulunmamaktadır.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir Ben Timur Demir, 1991 Muğla doğumluyum. Evliyim ve Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşıyorum. 2013 yılından bu yana blog yazarlığı ve son 1 yıldır blog danışmanlığı yapıyorum. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap