Blog Yazmak Sanıldığı Kadar Kolay Değildir

Blog yazmak duyguları aktarmanın, daha fazla potansiyel ziyaretçiye ulaşmanın ve iletişim yeteneklerini geliştirmenin yaratıcı bir yoludur. Eğlence veya kazanç için blog yazarlığı yapıyor olabilirsiniz ancak sonuç olarak dünyanın herhangi bir yerinde yer alan insanlarla iletişim kurabilmeniz bir tık ötede mümkün olabilmektedir. Peki, tüm bunları gerçekleştirebilmek yani blog yazarlığı diğer bir bir anlamda blog yazmak sanıldığı kadar kolay mı? Bu sorunun yanıtı gayet açıktır arkadaşlar. Tabi ki her iş gibi blog yazarlığı da kolay bir iş değildir.

blog yazmak

Blog adresinizi mükemmel bir yere dönüştürmek ve blog yazarlığını daha kolay hale getirmek için neler bilmeniz gerektiğini sizler için ele alacağım.

Blog Yazarlığı ve Blog Yazmak Neleri Gerektirir?

En Uzman Olduğunuz Konuda Yazmaya Çalışın

Örneğin; daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak isteyen SEO uzmanı olabilirsiniz. Bu durumda en iyi çalışmalarınızı, gerekli bilgi ve birikiminizi blog yazılarınızla aktarabilirsiniz. Yapacağınız işten ve sizden emin olan müşteriler size bir şans tanıyacaklardır.

Serbest meslek (Freelance) makale yazarlığı yapıyor olabilirsiniz. Bir blog açarak, en bilgili olduğunuz konularda yazılar yazmanız yazma kabiliyetinizin ne kadar iyi olduğunu gösterebilir, müşterileriniz sizin hakkında ön fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Başkalarına ilham vermek ise blog yazarlığının en can alıcı noktalarından birisidir. Birilerine faydalı olmak, sorunlarını çözmeye bir ışık tutmak ve sayabileceğimiz bir sürü şeyi blog yazarlığı ile yapabilirsiniz. Önemli olan doğru bilgileri doğru şekilde aktarmaktır. Bilmediğiniz bir konuda yanlış şeyler aktarmanız kötü sonuçlar doğurabilir. Asla doğruluğundan emin olmadığınız bilgiler ya da bir sorun ile ilgili çözüm yollarını başkalarına ‘’kesin çözüm budur’’ olarak aktarmayın.

Kimlere Yardım Etmelisiniz?

Ne tür bir okuyucu ile etkileşime geçeceğinizi bilmiyorsanız bu durumda kendinizi kalabalık içerisinde hiç kimse olarak tanımlarsınız. Genç kişiler, öğrenciler, ebeveynler ve işletme sahipleri gibi birçok insan grubunun konuşma dili farklıdır. Kendinizi etkili bir biçimde ifade etmek istiyorsanız bu durumda onlarla aynı dilden konuşmalısınız. Okuyucularınızın kim olduğunu bilmiyorsanız onlarla duygusal seviyede bağ kuramazsınız ve eğer onlarla bağ kuramazsanız kimse sizin blog adresinizi umursamayacaktır.

Okuyucularınızın kim olduğunu bildikten sonra artık onların nerede olduğunu bulmalısınız. Eğer profesyonel iş kariyerine sahip kişilerle bağlantı kurmak istiyorsanız LinkedIn ağlarında yer alan bazı ilgili gruplara dâhil olabilir ve yazılarınızı burada paylaşabilirsiniz. Eğer ebeveynler için bir şeyler yazmak istiyorsanız bir takım forumlara dâhil olmalı ve profilinizde blog adresinizin linkine yer vermelisiniz.

Okuyucuyu neyin mutlu edeceğini bilmelisiniz. Hangi kelimelerin veya kelime öbeklerinin durumu anlatacağını ve bunların okuyucularla ilgisini düşünmelisiniz. Okuyucular bir şeyleri yapmaya teşvik ettiğiniz kısa yazılardan mı hoşlanıyorlar yoksa kişisel hikâyelerinizi anlattığınız yazılarınız onlara daha çekici mi geliyor? Bu soruların cevaplarını bilmiyorsanız endişelenmeyin. Bazı yöntemleri ve formülleri deneyerek sizin için en iyi sonucu veren yaklaşımları belirleyebilirsiniz.

başlıklı yazım sizlere bu konu hakkında daha çarpıcı bilgiler vermektedir. Okumanızı tavsiye ederim.

blog yazmak 2

Okumaya Özen Gösterin

Okuma konusunda istekli değilseniz bu durumda blog yazarlığını unutmalısınız. En iyi yazarlar okumanın önemli olduğunu ve gelişim aşamasında okumaya ihtiyaç duyacaklarını bilirler. Kendinize ve ilgi alanlarınıza göre okumanız gereken kitap, dergi, internet sitelerini liste haline getirin ve her gün kendinize okumak için vakit ayırın. Bu sizi daha iyi bir blog yazarı yapmanın en güçlü yollarından biridir.

Başkalarından Yardım İsteyin Ama Abartmayın

Bu konuda kendimden örnek vermem gerekirse, birçok şeyde başarısız olabilirsiniz. Özellikle tasarım ve kodlama konusunda eksiklikleriniz olabilir. Bir logo, blog düzeni tasarlamaya çalışabilirsiniz ancak bunlar istediğiniz kadar iyi gözükmeyebilir. Bu durumlarda tanıdıklarınıza başvurun. Onlardan yardım isteyebilirsiniz. Genelde ücretsiz yardım eden kişi artık yok denecek derecede ama bu yardım konusunu abartmayanlar da yok değil. O yüzden kısıtlı bütçeniz doğrultusunda tanıdıklarınızdan yardım istemeniz en doğrusudur. Bütçeniz var ise de istediğiniz işin de uzman kişilerle çalışabilirsiniz.

Sorunlar Karşısında Dik Durun!

Blog adresinizi açtıktan sonra ilk okuyucularınız yakınınızdaki insanlar olabilir. Bu konuda rahat olmaya çalışın ve insanların aniden sizi bulamayacakları konusunda gerçekçi olun. İnsanlar sabırsızdır ancak bir tür başarı kapısını açmak istiyorsanız süreklilik önemlidir

Blog yazarlığına yeni başlayan biriyseniz temel hedeflerinizin bir yazma alışkanlığı edinmek ve okuyuculara eşsiz bir değer kazandırmak olmalıdır.

Blog adresinize trafik sağlamanın en iyi yollarından birisi diğer kişilerin blog adreslerinde ziyaretçi yazarlığı yapmaktır.  Ziyaretçi yazarlığı ile ilgili detaylı bilgilere daha önce yazmış olduğum:

başlıklı yazıdan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi yazarlığı bazı durumlarda sizi mutlu etmeyebilir ancak bir avantaj elde etmek istiyorsanız bunu yapmalısınız. Ziyaretçi yazarlığı yapmanız sizlere kitlenizi oluşturmada, kendinizi geliştirmenizde ve internette görünürlüğünüzü arttırmak için en büyük fırsatlardan birisidir.

Umarım bu anlattıklarım sizler için faydalı olur. Yazıyla ilgili olumlu olumsuz her türlü fikir ve görüşlerinizi benimle paylaşabilirsiniz.

 

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir Ben Timur Demir, 1991 Muğla doğumluyum. Evliyim ve Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşıyorum. 2013 yılından bu yana blog yazarlığı ve son 1 yıldır blog danışmanlığı yapıyorum. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap